Äppelpaj!
Smulpaj är det gooodaste som finns, tycker jag! Med hallon, jordgubbar, rabarber, björnbär, blåbär, äpplen eller vad man nu gillar att ha i :) Idag gjorde jag en äppelpaj, riktigt gott! Här kommer receptet, vääärldens enklaste recept!
Gör inte samma tabbe som jag alltid gör - att glömma sätta på ugnen innan! 225 grader.
Till degen behöver du:
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull (dock föredrar jag margarin, men det är som man tycker)
2. Rör i socker och vetemjöl
Till fyllningen behöver du:
Gör såhär:
1. Skala, kärna ur, skär äpplena i tunna skivor (båtar) och lägg dom i en pajform
2. Strö över socker och kanel. Gillar du inte kanel så mycket, ta en halv tesked!
Sen är det bara att strö på smulpajen och in i ugnen i 15-20 minuter sen klart!
Gör inte samma tabbe som jag alltid gör - att glömma sätta på ugnen innan! 225 grader.
Till degen behöver du:
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull (dock föredrar jag margarin, men det är som man tycker)
2. Rör i socker och vetemjöl
Till fyllningen behöver du:
Gör såhär:
1. Skala, kärna ur, skär äpplena i tunna skivor (båtar) och lägg dom i en pajform
2. Strö över socker och kanel. Gillar du inte kanel så mycket, ta en halv tesked!
Sen är det bara att strö på smulpajen och in i ugnen i 15-20 minuter sen klart!
Servera gärna med vaniljsås! :)
Kommentarer
Trackback