2 frågor

Hejsan , jag har en fråga . Jag undrar om du rakar låren ? Jag vet inte om jag vågar göra det för det kommer ju bli så stikit!
Hare bäst för du är bäst hejdå ! :D Hoppas du kan svara på detta , har tyvär ingen blogg men !


Hej! Jag brukar inte raka låren, inte på vintern. Dels för att det tar dubbelt så lång tid, haha, och sen tycker jag bara det är onödigt när man ändå inte ska "visa upp" dom :) Alltså jag tycker att om du har väldigt ljusa hår som inte syns så mycket så är det verkligen ingen idé att göra det. Endel säger ju att håren blir tjockare och mörkare när man väl börjat raka och de växer ut, men jag har aldrig haft problem med det. Om det blir stickigt är det ju bara att vänta på att de växer ut igen :)
Hihi tack! Ha det bra du med! Hoppas du blev nöjd med svaret i alla fall. Kram!


Vad är primer bra för och vart köper du din? + pris? :)

En primer är bra om man tycker att sminket brukar försvinna under dagen. Det finns till ögon, ansikte, ögonfransar (innan maskara) och läppar (tror jag?). Det är alltså verkligen inget måste! :) Jag använder till ögonlocken+ansiktet och då är båda från Smashbox, som jag älskar! Ögonskuggsprimer tycker jag är superbra, då ögonskuggan inte lägger sig i veck på ögonen efter några timmar, dessutom blir färgen på ögonskuggan mer intensiv. I T-zonen brukar jag känna att mitt smink försvinner under dagen, därför har jag en ansiktsprimer :)
Hoppas du fick svar på din fråga! Kram!

Smashbox Photo Finish Foundation Primer LightSmashbox Photo Finish Lid Primer

Smashbox "Photo finish light" kostar ca 400 kr och "Photo finish lid primer" kostar ca 250, beroende på vart man köper dom
Finns lite här och var (t.ex Åhlens och KICKS), men annars kan man ju köpa via nätet, eleven.se t.ex


Sminkbord

Hej på er! Hoppas att allt är bra med er :) Själv är jag sjuk :(
Tänkte visa er mitt nya sminkbord! Det blev klart för någon vecka sedan, och jag älskar det!
Lamporna, bordet och stolen kommer från IKEA. Spegeln är gammal.
Bordet kan liksom "skjutas" ut, som ni ser på bilden. I lådan har jag allt smink jag använder :)

Vardagssmink

Hej på er! Det var ett tag sen sist, men dels har min dator typ pajjat, kommer knappt in på den längre, sen har jag inte mycket tid till att blogga längre, måste fokusera på skolan. Nu till veckan börjar nationella proven också... vilket jag försöker förtränga haha. Känns som att jag har glömt hur man gör när man bloggar? Haha.
Hur som helst, idag tänkte jag visa vad jag använder för vardags-smink. Har ju gjort det förut, och de flesta "grundgrejerna" är de samma, t.ex puder och sånt. Men jag tänkte att det kunde vara kul att se ändå :) Det brukar jag tycka.
1. Först lägger jag en primer för ansiktet, från Smashbox (Photo Finish). Jag lägger den främst i T-zonen där jag upplever att mitt smink brukar försvinna under dagen
2. Efter det tar jag concealer för att täcka mörka ringar under ögonen och röda partier. Jag använder Cover All Mix från MUS
3. För att matta ner använder jag transparent löspuder, också från MUS. Älskar detta då det är så drygt!
4. Jag använder också solpuder från Isadora "45 highlight tan" för lite extra färg
5. Sen är det dags för rouge, använder lite olika från dag till dag. Men det brukar pendla mellan 3 stycken. Sugar muffin och Carmel från MUS och ett från The Body Shop, nr 10. Ibland blandar jag olika rouger.
6. Nu var basen klar! Då börjar jag med ögonbrynen. Jag använder Tri Brow Color från MUS, toppenbra!
7. För att hålla brynen på plats hela dagen använder jag Brow Set Fix från MUS
8. Innan jag börjar med ögonskuggan (om jag har ögonskugga, har det inte varje dag) lägger jag en primer från Smashbox "Photo finish lid primer". Det gör att ögonskuggan stannar kvar hela dagen!
9. Sen använder jag ögonskugga från en palett från Isadora "Classic brown" och en vanlig vit skugga från samma märke.
10. Efter det lägger jag eyeliner, fast det gör jag inte så ofta. Jag använder Cake Eyeliner och Mixing Liquid från MUS
11. Ibland lägger jag också vit kajal i vattenlinjen, använder Snow Flake från MUS
12. Sist men inte minst är det dags för maskara! Böjer först fransarna med en böjare från H&M och sen använder jag en maskara från Maybelline "Define-a-lash"
Har ni frågor är det bara att fråga på! Nu ska jag äta Ben&Jerry och titta på melodifestivalen :) Puss!

RSS 2.0