Höstångest?

Har ni höstångest? Ni är inte ensamma, alla får nog det, mer eller mindre. Själv brukar jag inte ha så mycket höstångest - i slutet av somrarna längtar jag alltid efter skolböcker, gula löv & enorma halsdukar. Jag är en höstmänniska helt enkelt, älskar det mesta vad höst innebär - till och med kyliga dagar med spöregn. Men för er som inte alls känner igen sig i detta: nu tänkte jag övertala er om att hösten faktiskt är bra. Allt handlar om inställning!

Till att börja med så brukar det alltid vara så att man föreställer sig hösten mycket hemskare än vad den faktiskt är. För det första så är det ju inte så att hösten slår till över en natt och alla plötsligt faller i deprission, nej hösten kommer krypandes lite smått, det blir kyligare om kvällarna och solen går ner tidigare. Så småningom blir det höst, efter en lång övergångsperiod.
För det andra så är ju hösten faktiskt riktigt mysig när den väl kommit, tänk dig att sitta inne och kura en riktigt blåsig och regnig höstdag, med en kopp varm choklad invirad i en filt och titta på en härlig film. Mysfaktor!

Ändra ditt sätt att se på hösten. Okej, du kanske inte ser fram emot skolan så mycket, du kanske inte är så sugen på att stiga upp innan solen på morgonen och regn, blåst & kyla kanske inte är ditt favoritväder, varför inte få hösten att handla om något annat isåfall? Bestäm dig för något du vill ändra på hos dig själv, eller kanske något du vill börja med till hösten. Det kan till exempel vara att du vill ändra din stil till något helt annat, göra om på rummet eller börja i någon aktivitet du tycker låter roligt. Förändra någonting, det kan vara något så simpelt som att färga håret i en annan färg. Det viktiga är att du känner att du får en nystart, ett nytt "jag" som du vill vara i höst.


Fortfarande inte övertygad? Isåfall har jag knåpat ihop en lista för er, med 10 saker du borde se fram emot i höst!

Hösten är så otroligt mysig! Tänk bara; stickade koftor, levande ljus, varm choklad och filmer i massor.

Alla härliga tv-serier börjar igen och du behöver inte ha dåligt samvete för att sitta inomhus p.g.a vädret.

Du uppskattar ledigheter mer. Sovmorgon blir inte längre något att ta för givet, när de endast inträffar på helgerna blir de lyxiga!

Man får träffa sina vänner varje dag, till skillnad från sommaren då alla är ute och reser.

Höstmodet! Jag tycker att hösten är den årstid då det finns absolut snyggast kläder. Wiho!

Skolan är inte så hemsk! Lägg upp en plan för vilka ämnen du vill höja dig i. När du nått dina mål kan du vara stolt över dig själv!

Höstlovet, Halloween, Allahelgona. En riktigt härlig vecka dedär! Sen när höslovet är slut är det inte långt till Julen!

Du behöver inte ha tråkigt! Ibland på sommaren kan det bli lite långtråkigt att inte ha något att göra på dagarna, det slipper du!

Du har julen att se fram emot, härligt! Höstolvet är milstolpe nummer 1, julen är milstolpe nummer 2, sen är det typ vår!

Hösten är ju så otroligt vacker! För oss fotonördar är det ju guldårstid! Tusen fina färger.


Kommentarer
Postat av: Malin :]

de var faktiskt en väldigt bra lista du hade fått ihop där :) känns inte så hemskt med höst när man läser allt de där :D

2011-08-12 @ 12:39:04
URL: http://hovtramp.blogg.se/
Postat av: filippa

Håller med dig helt!

2011-08-12 @ 13:11:17
URL: http://franochmedjag.blogg.se/
Postat av: Karolina och Olivia

God kväll! Vi är två tokiga tjejer, som alltid har något mer eller mindre galet på gång. Kolla gärna in bloggen, vi kan nästan lova att du lämnar den med ett leende. Hoppas din dag vart grym!

2011-08-17 @ 23:48:16
URL: http://KarolinaOlivia.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback