Om nagellack

Använd underlack
Underlack är jätteviktigt om man inte vill ha missfärgade naglar. Rött är en färg som ger mycket missfärgningar. Underlack hittar du hos alla nagellacksförsäljare. Om du missat att använda underlack (Base Coat) finns det lösningar! Ett billigt allternativ är att använda en citron att bleka nageln med, men bäst är att använda ett nagellack som är avsett att minska ner missfärgningen. Finns hos b.la Isadora.

http://www.halsosidorna.se/Kostochnring/439114_20954941.jpg


Skaka inte flaskan!
Det är då det uppstår "bubblor" när man målar på nagellacket, istället för att skaka nagellacket kan du rulla det mellan händerna, då blir det inga bubblor :) Såhär:


Använd överlack
Så nagellacket håller sig längre och inte skavs bort. Det finns många olika överlack (Top Coats) i alla möjliga märken. En smart idé kan vara att satsa på ett bättre överlack så behöver man inte ha den bästa kvalitén på själva nagellacket, men det håller i alla fall.



För att få det snyggt
Att måla nagellacket snyggt kan vara riktigt svårt! Mina tips är att måla flera tunna lager istället för ett tjockt för att lättare få det jämnt och att våga måla utanför nageln, alltså på nagelband och huden brevid. Då kommer man lättare åt överallt och det är lätt att ta bort det överflödiga med tops och nagellackborttagningsmedel.
http://www.tgr-stores.se/uploads/t_product/71176_picture_5757_3.jpg

Torkat nagellack?
Har du ett nagellack som börjar torka och är segt? Prova att hälla ett par droppar nagellackborttagningsmedel i nagellacket, så löser det upp sig lite. Detta kan man dock behöva göra varje gång man ska måla, men det räddar nagellacket för stunden i alla fall :)


Bäst nagellack
Vilket märke har egentligen dom bästa nagellacken? Jag har två favoriter, OPI och Isadora. Isadoras är bra, inte dyra (69 kronor) och väldigt enkla att måla med! Dessutom har några av deras nagellack bred pensel, som gör det lätt att få jämnt. OPIs nagellack är den absoluta favoriten, dom har riktigt många färger (dock har inte alla affärer så många olika färger av dom, men t.ex Åhlens City har) och penseln är vid och det är väldigt lätt att måla med. Deras lack kostar lite mer (150 kronor) men däremot får man en riktigt stor flaska. Depends nagellack är också helt okej och riktigt billiga (25 kronor). Även Mavalas gillar jag (45 kronor)

http://emporiumcosmetics.com/wp-content/uploads/2010/01/opi_400x400.jpghttp://jlabbman.blogg.se/images/2009/1_isa-dora-_43756511.jpghttp://tildamilda.se/images/2008/mavala_180_265405w_18125430.jpg

Kommentarer
Postat av: angelica

gör du designer? :)

2010-08-12 @ 09:03:24
URL: http://ejlicfan.blogg.se/
Postat av: Anonym

Om nagellacket börjar klumpa sig tillsätter man Thinner istället för nagellacksborttagning, det förstör bara nagellacket :p

2010-08-15 @ 15:26:30
URL: http://izaksson.blogg.se/
Postat av: MaryCaroline

Tycker ändå att det ser ut som skit när man målar utanför :) Även om man tar bort det direkt eller använder nagellacksborttagning eller aceton blir det inte bra. Värst är det såklart när man målar med mörka färger. Jag är kass på det här med nagellack och sånt. Men övning ger väl färdighet :)

2010-11-14 @ 20:53:35
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: erfaren

Essie är helt klart bästa märket.

2013-05-15 @ 19:35:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0