Some people feel the rain. Others just get wet.

Damn, vilket väder! Brorsan och jag drog in till stan en sväng och eftersom det var typ 25 grader så tog jag på mig sommarkläder. Precis när vi kommit in till stan och ska kliva ur bilen så kommer världens störtskur. Sprang till Waynes för att köpa en latte och det började åska som bara den, åskan slog till och med ner i domkyrkan haha. Var asrädd på vägen hem för åskan slog ner typ överallt. Helt sjukt väder! Stannade i alla fall till vid ICA på vägen hem och köpte lite mat för ikväll kommer mina älskade vänner över på middag. Blir hur bra som helst! Så nu är det väl sisådär en timma kvar tills två utav av dom kommer och vi lär väl sätta igång med maten. Ha det bra! 


Min hy börjar återgå till sitt normala jag igen! :)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Glöm inte att anmäla er till smyckesutlottningen!

Utlottning!


Nu drar jag igång min andra utlottning (hade ju en i vintras) men den här gången i sammarbete med Design Atenga! Du vinner alltså detta fina armband, värde 249 kronor. Design Atenga drivs av duktiga Agnetha Albinsson som själv tillverkar smyckena och det har hon gjort sedan novmeber 2007. Agnetha har sin ateljé ute på Hammarö, söder om Karlstad, men smyckena säljs också via hemsidan www.designatenga.com. Jag själv äger några smycken där ifrån och jag älskar dom alla! Har faktiskt ett liknande armband hemma, det är hur sött som helst. På ringen man fäster ihop armbandet med står det "Peace begins with a Smile".

Såhär gör du för att delta:
Gå in på Facebook och gilla Design atenga, sen är det bara att publicera en kommentar till det här inlägget.
Kommentaren måste innehålla ditt för- och efternamn och mailadress, annars raderas den.

Om du vill får du väldigt gärna skriva ett inlägg om tävlingen och länka till min blogg.

Sista anmälningsdagen är nästa lördag, den 3 september fram tills klockan 00.00.
Vinnaren presenteras på söndag, alltså den 4 september.


Lycka till!


OBS! KOMMENTARER SOM INTE HÖR TILL INLÄGGET RADERAS.

Fridaaay!

Ja hörni, första skolveckan tog slut lika fort som den hann börja, vilket är härligt! Det känns faktiskt riktigt bra med ekonomi, tror jag kommer trivas! Ser verkligen fram emot Privat Ekonomi och Juridik-lektionerna. Klassen verkar helt okej, har inte hunnit lära känna så många. Hur som haver så vill jag bara säga att jag är ledsen för att uppdateringen fått lida de sista dagarna, men jag har varit trött på eftermiddagarna när jag kommit hem. Under hösten får ni nog räkna med att uppdateringarna inte dyker upp med så jättetätt mellanrum, men jag ska försöka hålla igång bloggen. Hoppas ni stannar!
Fredagarna är underbara, vi börjar tjugo över tolv och slutar vid tre, bara två lektioner. Woho! Så efteråt tog jag en latte och Emelie hängde på. Sen kunde jag inte låta bli att gå lite på stan heller, fick med mig två saker hem (+ godis hehehehe). Hoppas ni har haft en toppendag och att kvällen blir minst lika grym! 

Linne från H&M, 129 kr

Halsduk från Gina Tricot, 99kr


LÄS DETTA:
Imorgon klockan 10.00 kommer det komma upp en tävling/utlottning här på bloggen, missa inte den!

Första dagen

Hej mina fina! Kom just hem, det var första dagen på gymnasiet idag. Har inte tidigare berättat det av någon anledning, men Ekonomi ska jag gå. Det känns riktigt bra att komma igång igen, jag är en sån människa som gillar rutiner. Dock ser det inte ut som schemat är bra alls, sovmornar och sena eftermiddagar (börjar & slutar hellre tidigt...), men det funkar! Klassen kan jag nog inte säga så mycket om än, fattar inte vilka alla är haha. Typ alla tjejer är blonda så hitills blandar jag bara ihop dom. Men det kommer säkert bli hur bra som helst!
Vi slutade typ 10 över två och då tog jag en fika med mina älskade tjejer från min förra klass. Saknar dom så himla mycket! Helt underbara  Sen tog jag bussen hem och nu sitter jag här :)

Facelook. Alltså min hy är helt kaos! Tror det beror på att jag bytt hudvårdsserie, brukar bli så innan huden vant sig.

Hade min "nya" väska idag. Köpte den i somras när jag var i London på Camden. Om ni är i London MÅSTE ni åka till Camden, där finns en gigantisk marknad där det är hur kul som helst att strosa omkring.

Vinnaren av veckans blogg!

Haha, är det ens någon som kommer ihåg att jag hade en veckans blogg-tävling? Hade så svårt att välja en vinnare så jag bara drog ut på det i evigheter. Men nu kör vi!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nathalie Andersson

Fastnade för den fina designen & de fina bilderna! Här har vi en blogg med stor variation och rolig läsning. Kika in!



Sunday mornin'

Godmorgon! Idag ska jag ha en riktig fixar-dag, det är en massa som ska fixas inför imorgon, då skolan drar igång! Börjar ju gymnasiet och jag ser faktiskt fram emot det, längtar lite. Har inte tid att skriva mer, att-göra-listan är full mer grejer som ska hinnas med. Vinnaren i veckans blogg kommer upp senare, aaaaningen försenat haha. Bättre sent än aldrig?

Mot KD!

Idag ska jag hem till Karlstad igen, efter 4 dagar hos pappa. Tar tåget om cirkus en och en halv timme, så jag lär komma hem ganska sent och därför blir detta nog den enda uppdateringen idag. Nu på eftermiddag har jag hängt med Alex, vi har lekt kurragömma (hihi, hon är 8). Nu ska pappa och jag åka iväg och fika någonstans, innan tåget går. Ha en toppenbra lördagskväll!


New hair

Hej mina fina! Regnar det hos er med? Tråkväder... fast äsch, har man inte planer på att gå ut så spelar det inte så stor roll?
Idag har jag klippt mig, riktigt härligt med nyklippta, fräscha toppar! Älskar känslan när man går ut från frisören och håret är så där otroligt mjukt som man aldrig lyckas få det hemma. Tog bara topparna och klippte upp det aningen mer, så det syns knappt. På väg hem svängde jag förbi Sickla och köpte en latte på Waynes, sen åkte jag hem. En lugn & härlig dag med andra ord. Hoppas ni också haft det bra! Om en halvtimme eller så ska pappa och jag till fastern min och käka middag, blir nog hur bra som helst. Lär bli ganska sent så räkna med noll uppdatering från min sida ikväll. Puss!


Syns inte överhuvudtaget, men en bild måste man ju ha? ♥

“The nicest thing for me is sleep, then at least i can dream”


New in

Hej mina små :an! Hoppas allt är toppen med er! Med mig är det bara bra :) Det vart en sväng till Nacka Forum idag, gick runt i lite affärer och lunchade på EH. Är jag den enda som älskar att gå på stan själv? Visst är det alltid roligt att gå med vänner, men när man är ute efter något speciellt är det alltid skönt att ta det i sin egen takt. Det kan vara härligt då & då. Hur som helst så vart det inte så mycket köpt, en deo, en tröja & en ring, men det är alltid något.


40% rabatt på Cover All Mix idag!

Kikade in på Amanda Rosendes blogg och såg att Make Up Store kommer ha 40% rabatt på deras omtyckta concealer "Cover All Mix". Jag själv är en flitig användare, kommer nog ta ett tag innan jag testar på något annat. Om ni också är sugna på att testa den, passa på idag! Istället för 265 kronor kommer den alltså att kosta 159 kronor. Det är mer än 100 kronor rabatt! Gäller bara idag, 17/8.
Man måste vara klubbmedlem för att ta del av erbjudandet


“Any closet is a walk-in closet if you try hard enough.”

Cream, Black & Bloodred

Flytta in i min garderob?

Måndagslunch


fil + äpple + solroskärnor + kanel

Azure

Målade över min svarta eyeliner med en turkos istället. I like!

Har använt:
I.D Bare Minerals ögonskugga "Azure"
MUS Mixing Liquid

Det enda man behöver göra är att blanda Mixing Liquid (det är som en vattenfast vätska, det man blandar den med blir vattenfast, toppen för eyeliner!) med skuggan man använder. Tycker att det är lättast att använda en lös skugga. Dock är det ganska viktigt att skuggan har bra pigment så att eyelinern blir heltäckande. Hiss/Diss?

TANCAN


Om ni har lite små-ångest över att inte längre kunna nyttja solens strålar för att bli bruna i höst - testa denna brun utan sol:en! Riktigt bra faktskt. Man får bra färg direkt och den är hyffsat lättarbetad. Den går loss på cirkus 300 kronor, vilket svider lite i plånboken då den inte räcker till mer än 3-4 gånger (enligt förpackningen), men jag köpte den som en sista minuten-lösning inför skolbalen. Vill bara varna er för en grej - badrummet kommer att bli brunt. När jag använde den la det sig som ett brunt lager i hela badrummet. Ut med mattan!

Lördag


Tog en Ceasarsallad på Barbros Brygga igår - så sjukt god!


Ville bara kika in och säga hej :) Gårdkvällen var jättebra, trevligt sällskap och god mat, då kan det ju bara inte bli fel. Idag är jag så otroligt seg - blir alltid det när jag sover för länge. Har inte ens fått på mig kläderna, haha, så det tänkte jag ta tag i nu. Hoppas ni får en underbar dag! Puss.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Glöm inte att rösta på mig HÄR, bild nummer 1 ♥

Dagens facelook


Basen:
ELF Mineral Infused Primer
MUS Cover All Mix
MUS Matt Foundation
MUS Neutraliser "Yellow"
MUS Loose Powder
Isadoras solpuder
MUS Blush "Carmel"



Ögonen:
MUS Tri Brow Color
H&M Eyebrow Fix
MUS High Tech Lighter "Platina" som primer
H&M Eyeshadows "Biscotti Dreams"
MUS Cake eyeliner & Mixing Liquid
Isadora Inliner Kajal "Blonde"
Maybelline Falsies Mascara

Idag kände jag för att kladda och det var precis det jag gjorde! Öste på med massa grejer, haha. Tänkte dock tvätta bort snart och göra om till kvällen, ska käka middag med familj + familjevänner. Blir riktigt mysigt! Annars har det inte hänt särkilt mycket idag, har mest tagit det lugnt (som vanligt då haha). Juste, måste prata lite om paletten från H&M, helt underbar ju! Med HTL blev skuggorna riktigt bra pigmenterade och 49 delat på fyra är ungefär 12, alltså 12 kronor för en skugga. I like!

Höstångest?

Har ni höstångest? Ni är inte ensamma, alla får nog det, mer eller mindre. Själv brukar jag inte ha så mycket höstångest - i slutet av somrarna längtar jag alltid efter skolböcker, gula löv & enorma halsdukar. Jag är en höstmänniska helt enkelt, älskar det mesta vad höst innebär - till och med kyliga dagar med spöregn. Men för er som inte alls känner igen sig i detta: nu tänkte jag övertala er om att hösten faktiskt är bra. Allt handlar om inställning!

Till att börja med så brukar det alltid vara så att man föreställer sig hösten mycket hemskare än vad den faktiskt är. För det första så är det ju inte så att hösten slår till över en natt och alla plötsligt faller i deprission, nej hösten kommer krypandes lite smått, det blir kyligare om kvällarna och solen går ner tidigare. Så småningom blir det höst, efter en lång övergångsperiod.
För det andra så är ju hösten faktiskt riktigt mysig när den väl kommit, tänk dig att sitta inne och kura en riktigt blåsig och regnig höstdag, med en kopp varm choklad invirad i en filt och titta på en härlig film. Mysfaktor!

Ändra ditt sätt att se på hösten. Okej, du kanske inte ser fram emot skolan så mycket, du kanske inte är så sugen på att stiga upp innan solen på morgonen och regn, blåst & kyla kanske inte är ditt favoritväder, varför inte få hösten att handla om något annat isåfall? Bestäm dig för något du vill ändra på hos dig själv, eller kanske något du vill börja med till hösten. Det kan till exempel vara att du vill ändra din stil till något helt annat, göra om på rummet eller börja i någon aktivitet du tycker låter roligt. Förändra någonting, det kan vara något så simpelt som att färga håret i en annan färg. Det viktiga är att du känner att du får en nystart, ett nytt "jag" som du vill vara i höst.


Fortfarande inte övertygad? Isåfall har jag knåpat ihop en lista för er, med 10 saker du borde se fram emot i höst!

Hösten är så otroligt mysig! Tänk bara; stickade koftor, levande ljus, varm choklad och filmer i massor.

Alla härliga tv-serier börjar igen och du behöver inte ha dåligt samvete för att sitta inomhus p.g.a vädret.

Du uppskattar ledigheter mer. Sovmorgon blir inte längre något att ta för givet, när de endast inträffar på helgerna blir de lyxiga!

Man får träffa sina vänner varje dag, till skillnad från sommaren då alla är ute och reser.

Höstmodet! Jag tycker att hösten är den årstid då det finns absolut snyggast kläder. Wiho!

Skolan är inte så hemsk! Lägg upp en plan för vilka ämnen du vill höja dig i. När du nått dina mål kan du vara stolt över dig själv!

Höstlovet, Halloween, Allahelgona. En riktigt härlig vecka dedär! Sen när höslovet är slut är det inte långt till Julen!

Du behöver inte ha tråkigt! Ibland på sommaren kan det bli lite långtråkigt att inte ha något att göra på dagarna, det slipper du!

Du har julen att se fram emot, härligt! Höstolvet är milstolpe nummer 1, julen är milstolpe nummer 2, sen är det typ vår!

Hösten är ju så otroligt vacker! För oss fotonördar är det ju guldårstid! Tusen fina färger.


If I like it, I’ll buy it; pure impulse shopping.

Klänning från H&M, 75 kronor på rean, jacka från Sisters, 299 kronor på rean

När jag såg Fannys sätt att matcha en liknande klänning blev jag helt kär. Hade turen att hitta denna på rean!

Har alltid varit skeptisk mot H&Ms smink, men denna palett har jag varit sugen på ett tag. Hittade den äntligen så passade på!

Skolgrejer :) (minns inte priserna)

Flätat skärp från H&M, 49 kronor

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Älskade hjärtan!

Woho, blev uttagen som finalist i Jennies tävling! Nu gäller det bara att jag får nog med röster! Det finns tio bidrag att välja mellan, och jag skulle bli så himla glad om ni röstade på mig! Så älskade hjärtan, om ni tycker min bild är värd att vinna, rösta på mig! Allt ni behöver göra är att skicka en kommentar det står "1" i, ni kan göra detta tusen gånger om! Ni har ram till 28 augusti på er. Skulle bli otroligt glad om ni gjorde det 

KLICKA HÄR ELLER PÅ BILDEN 

Torsdag


Börjar dagen med ett par Sex And The City avsnitt. Love it! Någon av er som är SATC-frälsta?

Min bästa sommarbild


Här är mitt bidrag till Jennie Zetterbergs tävling "Din bästa sommarbild". Är galet sugen på en sån här ear cuff, helt sjukt snygg! Så vi håller tummarna :) Vill ni också vara med och tävla? Gå in här isåfall ♥


Sminkvideo



Har äntligen gjort en sminkvideo! Ville inte prata i videon för att 1: klippet skulle bli för långt, och 2: ljudet i min kamera suger.

ENJOY!

-


-

Woh, det var inte igår! Herregud, har faktiskt glömt bort att jag ens brukade hålla i såna här tävlingar. Men nu rullar vi igen!
Allt du behöver göra är att kommentera inlägget, så är du automatiskt med och tävlar. Väljer ut en värdig vinnare som sedan
får ett eget inlägg tillägnat sin blogg. KÖÖÖÖR! Vad har du att förlora?

2 frågor, 2 svar

Förlåt för sena svar!


Fråga 1:

Från Anonym
hejhopp!  Du kanske kunde göra ett inlägg om en bra svart ögonskugga.  Jag har inte så bra budget så jag har inte råd med make upp store produkter och så.  Har provat hms och det kommer ingen bra färg. och inte heller isadoras kommer det så mycket färg av.  Sedan har viva la diva svart med bara glitter i och det vill jag inte ha..  Men om du har något bra tipps så snälla säg det här i bloggen! :))

Hej hopp! Har inte velat svara på den här frågan innan för att jag har inte haft en chans att gå runt och titta på olika skuggor. Men idag gjorde jag det, så nu äntligen!
Jag själv använder en svart skugga från Make Up Store och har ingen annan så därför har jag inget att jämföra med. Men jag gick på stan idag och då passade jag på att prova lite skuggor, dock bara på handen. Därför vet jag inte riktigt hur den här blir på ögonen, men du kan ju alltid prova i affären du med! :) Googlade runt lite på denna också, det verkar vara en omtyckt skugga. Tycker också att du ska kolla in Wet n Wild som jag vet har omtyckta skuggor (finns på de flesta Ica Maxi/Kvantum)

En annan grej som är bra för att framhäva skuggan är att använda en primer innan du lägger skuggan. Finns både billigare och dyrare varianter. Använder mig själv at High Tech Lighter från Make Up Store, men har hört att Lumenes som är lite billigare också är bra. Så det är ett bra sätt att framhäva sämre pigmenterade (alltså skuggor med mindre färg/intensitet) skuggor på.

Maybelline eye studio mono smokey black, 85 kr

Önskar att jag kunde hjälpa dig mer, men jag har verkligen försökt med allt jag kan komma på. Har suttit och googlat i över en timme men inte kommit fram till något vettigt, haha. Stor kram!

UPDATE:

Från Karin:
En väldigt bra ögon skugga är Pierre Rene (eller hur man nu stavar det ^^) skuggan.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Fråga 2:

Från Sara
Vad är en Mineral Booster? Svara helst i mail/inlägg.
En mineral booster är typ som en mineralfoundation, fast inte ändå inte riktigt. Den ger samma finish som en mineralfoundation - men den täcker inte på samma sätt. Du kan ha den antingen som den är, utan andra produkter och då jämnar den ut hyn, men det är inget heltäckande. Du kan också använda den tillsammans med foundation och concealer, bara för porslins-finishen. Kram!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Snälla ni, för eran egen skull, om ni har frågor och ingen blogg, bifoga mailadress i kommentaren! Ni kommer garanterat få svar fortare än om jag ska svara i inlägg. Har absolut inget emot att svara i inlägg, ibland gör jag det trots bifogad mailadress bara för att det är kul att alla får se. Men oftast svarar jag per mail, det är så mycket lättare. Kram!

New In

T-shirt - 199:- och svarta jeans - 399:- från Carlings.

Hörrni, måste verkligen tipsa er om dom här jeansen (eller ja, det är nog jeanstights?), dom är helt sjukt bra! Om ni letar efter tajta jeans så kika in dom här från Dr. Denim. Första gången jag såg dom fick jag en mindre chock, dom ser supersmå ut på galjen, men det är där magin ligger (haha), för dom är väldigt strethiga och sätter sig som en smäck runt både rumpa och ben. Lagomt höga i midjan och 399 kronor är inte särskilt dyrt för ett par jeans. Dock gör det stretchiga tyget att dom blir rätt ömtåliga så om man t.ex drar i hällorna så går dom lätt sönder (tro mig, detta är mitt andra par, haha).

Dove Intense Repair, 34:- Ica Maxi

Dejana från Beautyreaks lovordade den här och då växte ha-begäret inom mig ska ni veta. Vad jag tycker återstår att se :)

Armband från Glitter, 60:-

Örhängen, 79:- från Gina Tricot

I always say shopping is cheaper than a psychiatrist.


Hej :an! Haft en bra dag? Det har jag, so far :) Började med att jag vaknade vid halv elva-tiden, åt lite frukost, duschade och gjorde mig iordning, sen satte jag mig på cykeln och for in till stan med Emelie. Gick omkring där ett tag, tog en varsin islatte på EH och sen drog vi vidare till Bergvik. En riktigt mysig dag, måste jag säga! Hittade också lite grejer på stan, kikar ni in senare får ni se vad. Puss!

FÖRRESTEN, inatt fixade jag till en ny header. Vad tycks?

Benefit


Fick med mig den här härliga smink... lådan? hem från London. Älskar den! Ögonskuggorna är riktigt bra pigmenterade och krämskuggan (i den lilla burken med fåglar på locket) är hur fin som helst. Har inte testat mascaran än. Ett minus är "Eye Birght":en (längst ner till höger), rikigt hård är den, man kan knappt använda den. Men concealern (brevid) är bra!
Köpte den på Harrods rea för 20 pund, d.v.s typ 200 kronor och då var det halva priset. Tyvärr finns det ingenstans i Sverige man kan få tag på den här, men det finns utländska webshoppar som säljer den. Om ni bestället från en utländsk, tänk på att hålla er till dom inom Europa för att slippa eventuella tullavgifter.

Life is uncertain. Eat dessert first.


Åh, titta vilken underbar efterrätt vi fick mumsa i oss idag!

Mamma gjorde den här ljuvliga pannacottan på egen hand (utan recept alltså) och resultatet blev helt amazing!

Hon är ju för bra Vill ha mer, mer, mer!


Lite nytt

Var så himla trött på dom gamla kommentarsrutorna, så nu har jag fixat nya! Åh, ibland tar det så lång tid, man ska fixa pixlar hit och dit och innan det blir rätt kan det ta ett tag! Men nu är det klart i alla fall :)

Gamla vs. nya

Vilken gillar ni bäst?

Once you get the right image the details aren't that important


inspiration - o h s t l i n . s e - Take me back, to reality.


Godmorgon!


Börjar dagen med en latte!

Min egna säng ♥

Äntligen hemma igen! Hur bra en resa än må vara tycker jag alltid att det bästa är när man får komma hem och sova i sin egna säng, haha. Efter en lång resa som ändå kändes hyffsat snabb så kom vi hem och sen dess har jag ägnat mig åt att packa upp lite och bara tagit det lugnt. Imorgon lär det rulla på i ungefär samma takt, framförallt kommer dagen inledas med en fet sovmorgon, känner att jag har en massa sömn att ta igen! Tänkte därför snart stänga av datorn, puffa till kuddarna i sängen och läsa lite i Vecko Revyn, som låg och väntade på mig när jag kom hem, innan jag somnar. Hoppas ni haft en fin dag! 


Prenumererar du på någon tidning?

Sista dagen i Mölle

Hej på er! Kom just hem efter en kväll i hamnen, vi har käkat och haft det riktigt mysigt. Det var ett live-band som spelade också, sjukt bra var dom! Det var ett bra avslut på vår vecka här i Mölle, imorgon åker vi tillbaka hem till Karlstad igen. Även fast vi haft det toppenbra här så ska det bli skönt att komma hem. Borta bra, hemma bäst stämmer alltid! Ska bli härligt att träffa mina vänner igen ♥ Nu ska jag packa och lite sånt, så jag slipper göra det imorgon. Sov gott, puss!

Mitt Iphone-skal köpte jag i London. Louis Vuitton-fejk. Läckert va?

Because they don't know how bad the situation is. That's why they always says "everything's gonna be okay"


Sofiero 4/8

Åh vilken underbar kväll! Vid fem-tiden rullade mamma och jag iväg för att se The Ark i Sofiero. Ni skulle sett kön från entrén! Helt galet! Trodde inte att det skulle vara så mycket folk på det lilla stället, men vi trodde helt fel, haha. Men bra platser fick vi ändå, trängde oss fram (vill man stå längst fram får man spela fult om jag säger så...). Först ut var Säkert! och dom var väl helt okej, inte riktigt min smak men ändå roliga att titta på. Sen kom Arken och jäklar vilket drag det var! Alla i publiken var helt galna, alla kunde alla låtar och händerna var i luften hela tiden. Den bästa Ark-spelningen jag varit på faktiskt! När det var slut så skulle Håkan Hellström dra igång och det blev genast, om möjligt, ännu mer tryck i publiken så att vi gick därifrån. Och nu är jag hemma! Hoppas ni har haft en lika bra kväll som mig! :) Langar 4 bilder jag tog med kompaktkameran, därav den dåliga kvalitén. Puss!


Dagens skörd


Godmorgon! Vaknade vid sju idag och gick ut på en härlig promenad alldeles intill havet. Älskar havet, det är så fantastiskt vackert! Köpte med mig lite färskt bröd från bagerit på vägen hem också. När jag kom hem började jag plocka blåbär. Alltså ni ska se vilken otrolig blåbärsbuske vi har i trädgården, helt underbar! Det är amerikanska blåbär, dom är riktigt stora ochgoda! Så det blev blåbär med mjölk och fräskt bröd till frukost. Hittade också lite björnbär när jag promenerade så dom hade jag i bland blåbären också. Nu ska vi iväg till Kulla Berg för att kika runt i lite grottor och sånt. Och vet ni vad jag och mamma ska på ikväll? THE ARK! Dom spelar i Sofiero med Håkan Hellström och Säkert! så det blir nog helt amazing! Det kommer alltid bo ett litet Angelhead i mig 

Att redigera bilder

Vad hade fotografering varit utan Photoshop egentligen? Gud vad jag älskar det programmet, har använt mig utav det i snart 5 år, men det finns fortfarande massor av saker kvar att lära, för det finns så otroligt många funktioner man kan använda. Även fast man kan grunderna så utvecklas man hela tiden, hittar nya sätt att redigera på och breddar sin kunskap om programet. Endel kanske tycker att det är fusk att redigera sina bilder, men jag tycker bara att det är en del av skapandet.

Tänkte visa er hur det kan se ut när jag redigerat en bild:


Vill bara säga att den här bilden är väldigt redigerad, redigerar inte alla bilder såhär mycket. Men denna bilden var väldigt mörk från början, så uppljusningen gör att skillnaden blir så extrem.


Detta har jag pillat med på den här bilden:
Ljusat upp den och gett den mer kontrast i "levels"
Lekt lite i "curves" i både RGB och Blue-kanalerna
Mörkat ner skuggan i blomman med hjälp av "burn tool"
Lagt på en oskarp mask (unsharp mask)
Lagt på ett helt ljusrosa lager i lagerstil "soft light"
Ändrat lite färgbalans

Tisdag

Hej mina fina! ♥ Idag har vi haft en toppendag här i Skåne, vädergudarna bjöd på riktigt härligt väder, så det var bara att packa badväskan och åka till närmaste strand! Vi hittade en bra strand vid Höganäs, där la vi oss och solade i några timmar. Doppade mig också i havet, fast det var riktigt kallt måste jag medge, haha. Det var så himla skönt att bara ligga i en solstol och läsa, det är något jag sällan gör för jag brukar inte ha tålamodet på min sida. Nu har jag läst ut Elsas Mode i alla fall och jag blev verkligen inte besviken, en riktigt bra bok det där! Så nu blir det väl till att köpa bok nummer 2 i den blivande  triolgin!
Hur som helst så åkte vi runt lite i trakterna när vi solat klart, tog en glass på något annat ställe och sen tillbaka till huset. Tog en dusch och gjorde mig iordning för kvällen. Vi köpte med oss räkor, massa goda ostar & kex och satte oss nere vid hamnen och åt. Otroligt mysigt! Langar några bilder från kvällen:


Ost och kex - älskart!



Nytt lack


Fonts

Tänkte tipsa er om lite fina typsnitt man kan ladda ner på datorn och använda i t.ex Photoshop! Dafont är min favoritsida när det gäller typsnitt, finns hur många som helst fina där. Har länkat alla jag visar under bilden. Såhär gör du för att ladda ner typsnitt:

1. Gå in på dafont.com, bläddra bland typsnitten och välj någon du gillar!
2. Klicka på "Download" till höger och spara den där du vill ha den.
3. Gå in på mappen du sparat dom i, högerklicka och välj "Packa upp här"
4. Öppna kontrollpanelen och klicka in dig på "Teckensnitt"
5. Välj typsnittet från sidan där du packat upp det, dra det till "Teckensnitt"
6. Nu finns typsnittet bland alla de andra när du öppnar Photoshop!

Man måste ha WinRAR för att detta ska fungera.
Googla på WinRAR och ladda ner.

Har använt nummer 4&5 i headern!


{1, 2, 3, 4, 5, 6}


Måndag

Hola! Har ni det bra i värmen? Det har jag! Kom just hem efter ett par timmar vid havet, har legat och solat, hoppas jag fått liiite färg i alla fall :) Efter solningen tog mamma och jag en fika på ett ytterst underligt café, haha, men det var mysigt! Tidigare idag var vi i Höganäs igen och tittade omkring lite. Hittade en regnjacka som jag behövde, visar den senare! Senare tänkte vi gå ner till hamnen och äta, låter som en bra plan! Puss

Använder mobilt bredband här nerifrån, går inte jättefort direkt, haha.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Fick en "fråga" men du som kommenterade skrev inte med mejladress eller blogg, så jag svarar här :) Hoppas det är okej!

Saga:
Gud va kul, var på samma fik för ngn vecka sedan och jag håller med, det är väldigt mysigt där. 
Har själv sommarställe i närheten av Möller, nämligen i Utvälinge (ligger en bit utanför Ängelholm) och jag bor även i Nacka precis som du, så det var ett sammanträffande :) 
Måste ge dej ett litet tips, åk till Ängelholm om du vill gå i en liten stad och kolla på kläder. Det finns inte så många affärer ifs men t.ex. Lita som ligger där har sjukt snygga kläder! även Höganäs har ett par bra klädaffärer.
Och så måste jag fråga, har ni landställe i Möller elr hur kmr det sig att ni åker dit? :)

Svar: Haha, men gud vilket sammanträffande, vad roligt! Även med Nacka, haha, fast jag bor ju inte där mer än någon/några helger i månaden (fast på sommaren blir det oftare förstås) för min pappa bor där.
Tack för tipset också, har hört talas om Ängelholm men aldrig varit där, så det är inte helt omöjligt att vi åker dit någon dag. Höganäs "shoppade" vi i idag, en riktigt mysig stad ju!
Nej, vi har inget landställe här, vi har hittat ett hus som vi hyr! Det var en slump att det blev just här, mamma kikade omkring på internet och så dök det här upp och det är ju riktigt fint här så det kunde inte bli mycket bättre :) Stor kram!